Ulusoy Un, RES Projesini Açıkladı

Uluyor Un, rüzgar enerji santrali projesinin gelişimi hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklamalarda bulundu.

Ulusoy Un, RES Projesini Açıkladı

Ulusoy Un Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ULUUN), rüzgar enerji santrali kurma projesinin gelişmeleri hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) birtakım açıklamalarda bulundu.

Ulusoy Un, üretim tesislerinin elektrik ihtiyacını yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamak için rüzgar enerjisi santrali kurma çalışmalarına devam ediyor.

Şirket, Manisa ve İzmir’de toplam 13.96 MW gücünde üç adet rüzgar enerjisi santrali için çağrı mektubu aldığını duyurdu.

Ulusoy Un'un, Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlanan açıklamasına göre, daha önce Manisa ve İzmir’de dört adet 4.2 MW ve bir adet 5.56 MW gücünde beş adet rüzgar enerjisi santrali kurmak için başvuru yapılmıştı. Ancak başvuruların ikisi olumsuz görüş alınca, ilgili türbinler için yeni arazi geliştirme çalışmalarına başlandı.

Çağrı mektubu alınan üç adet rüzgar enerjisi santrali ile şirketin 2022 yılı elektrik tüketimi olan 37.2 milyon kWh karşılanacak. Ayrıca, ihtiyaç fazlası enerji ise ilgili görevli tedarik şirketine satılacak.

ULUUN, rüzgar enerjisi santrallerinin 2025 yılı ilk çeyreğinde devreye alınmasını planlıyor. Bu sayede, şirketin enerji giderinin kalmaması ve enerji geliri elde etmesi bekleniyor.

Şirket, rüzgar enerjisi yatırımları üzerine çalışmalarının devam ettiğini ve alınacak olan yasal uygunluklara istinaden gerekli duyuruları yapacağını bildirdi.

Şirketin yapmış olduğu KAP açıklamasının detayları şu şekilde:

"Samsun 50.Yıl ve Merkez, Çorlu ve Antakya üretim tesislerimizin elektrik tüketimlerinin yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanabilmesi amacıyla Manisa ve İzmir illerinde tesis edilmek üzere 4 adet 4.2 MW ve 1 adet 5.56 MW gücünde Rüzgar Enerjisi Santrali kurulumu için başvuru yapıldığı duyurulmuştu.

Rüzgar Enerjisi Santrali projemizin 2 adet 4.2 MW ve 1 adet 5.56 MW olmak üzere 13.96 MW'lık kapasitesi için Çağrı Mektubumuz görevli Dağıtım Şirketinden alınmıştır. Geri kalan 2 adet 4.2 MW kapasite için ise başvurularımıza olumsuz görüş verilmiş olup, ilgili türbinler için yeni arazi geliştirme çalışmalarımız devam etmektedir.

Çağrı Mektubu alınan kapasite doğrultusunda yapılacak yatırım ile Samsun 50.Yıl ve Merkez, Çorlu ve Antakya üretim tesislerimizin 2022 yılı elektrik tüketim miktarı olan 37.2 milyon kWh, kurulacak olan 13.96 MW rüzgar enerjisi elektrik üretim santrali üretimlerinden mahsuplaşılması planlanmakta olup, geriye kalan yaklaşık üretimin ise Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğinin "ihtiyaç fazlası enerjinin değerlendirilmesi" maddesi kapsamında belirlenen fiyat üzerinden ilgili görevli tedarik şirketine satışı gerçekleştirilecektir.

Çağrı Mektubu alınan kapasite ile ilgili yatırım çalışmaları devam etmekte olup, santralin 2025 yılı ilk çeyreğinde devreye alınması hedeflenmektedir. Santralin bu tarihte devreye alınması halinde, 2025 yılı itibarıyla şirketin enerji ihtiyacının tamamını kendi üretimi ile karşılayarak enerji giderinin kalmaması, bunun üzerindeki elektrik üretim miktarından da enerji geliri elde etmesi beklenmektedir.

Rüzgar Enerjisi yatırımları üzerine çalışmalarımız devam etmekte olup, alınacak olan yasal uygunluklara istinaden gerekli duyurular yapılacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.