Enerji Firması, Toplamda 7 GES Projesi İçin ÇED Olumlu Kararı Aldı
Margün Enerji (MAGEN) Antalya-3-19 projesi için bakanlıktan ÇED olumlu kararı aldığını bildirdi.
Margün Enerji (MAGEN), Antalya’da jeotermal enerji projesi için ÇED olumlu kararı aldı. Şirket, bu proje ile birlikte toplam 105 MWe kapasiteli yedi jeotermal enerji projesine sahip oldu.
Margün Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş, 16 Kasım 2023 yaptığı KAP açıklamasında, Antalya-3-19 projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu kararı aldığını duyurdu. Proje, 15 MWm/10 MWe kurulu güç ve depolama kapasitesine sahip bir jeotermal enerji santrali kurmayı hedefliyor.
Şirket, Antalya-3-19 projesi için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı - Enerji İşleri Genel Müdürlüğü ile YEKA-G3 Kullanım Hakkı Sözleşmesi imzalamıştı. MAGEN, bu sözleşme kapsamında Antalya-3-19 için önerdiği alanın uygun bulunduğunu 31 Mayıs 2022 tarihinde bildirmişti ve bu alan için ÇED sürecini başlatmış ve 16 Kasım 2023 tarihinde ÇED olumlu kararı almıştı.
MAGEN, Antalya-3-19 projesi ile birlikte toplam 105 MWe kapasiteli 7 jeotermal enerji projesine sahip oldu ve daha önce Osmaniye-2, Burdur-2, Batman-2, Ankara-2, Aksaray-2 ve Ankara-1 projeleri için de ÇED olumlu kararı almıştı. MAGEN, bu projelerin tamamlanması ile jeotermal enerji üretimini artırmayı ve ülke enerji ihtiyacına katkı sağlamayı planlıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.